Vår historia

NOFO Hotel ligger inrymt i ett kulturminnesmärkt hus i en av Stockholms vackraste delar. Det var bryggaren Lorenz Sifvert som lät uppföra detta hus år 1780 för att anlägga sitt bryggeri här. I husets bottenvåning inrättades bryggeriet och i övervåningen bostäder åt arbetarna.

1812 inköptes fastigheten av Stockholms Stad och 1815 blev den stora bryggeribyggnaden kasern för stadsvakten. Stadsvakten kallades i dagligt tal "Korvarna" och kasernen kallades därav "Korvkitteln". Hit fördes allehanda löst folk såsom tiggare, småtjuvar och lösaktiga kvinnor.

1834 härjades Stockholm av en svår koleraepidemi och fastigheten fick användas som ett provisoriskt sjukhus.

Under 1870-talet flyttade många landsortsbor till Stockholm och bostadsbristen blev allt värre. Man var tvungen att inrätta nödbostäder på olika håll i staden och då 
bland annat i denna fastighet.

1976 öppnade Columbus Hotell sin verksamhet. De första 10 åren var det endast öppet sommartid. 1986 öppnades hotellet året om och det är sedan dess under ständig utveckling. 2000 byggdes hotellet ut med ytterligare 20 hotellrum. Under våra 1700-talsvalv en trappa ner byggdes det en vinkällare där sällskap på c:a 10 personer kan sitta!

2003 renoveras ytterliggare 20 rum. I och med denna ombyggnad har nu samtliga rum på Columbus Hotell dusch och toalett.

2012 gick vi med i BEST WESTERN där vi kunnat ta del av de koncept och program som kedjan utvecklat. Senast Best Breakfast by Tina!

2014 renoveras 20 av våra rum och det byggs 11st nya hotellrum
Boka rum

Rum 1

OK
Min bokning

Instagram

Boka direkt på 08-503 112 00

Tjärhovsgatan 11, Stockholm
Kontakta oss på info@nofo.se

 

Stockholms kanske trevligaste hotell, beläget strax norr om Folkungagatan (NOFO), på Södermalm, med närhet till city, Slussen och Gamla stan.

Letar du efter NOFO Loft så hittar du det här!

Förvandlingen fortsätter.

NOFO Hotel tar nu ännu ett steg mot att bli en kosmopolitisk magnet för Södermalm i världen. De skönt brokiga rumsuttrycken på hotellet – Moulin Rouge och Urban Castle – får nu sällskap av ännu ett uttryck. Tänk retrospektiv design, Köpenhamn, Helsingfors och Stockholm. Där har du Scandinavian Design, vårt nytillskott med nostalgiskt hög svansföring. Den 1 februari 2017 öppnas de nya rummen för hotellgästerna. Då har även korridorer och loungeytor uppgraderats och fått en upphöjd designstatus. Men på NOFO Hotel nöjer man sig inte med ett nytt steg. Inom kort inleds ännu ett renoveringssteg. Det som idag kallas Loftet lyfts upp till en helt ny status med globetrotterns favoritstadsdelar som modell.

Vi berättar mer inom kort om nya NOFO Hotel.
The Home of Söder.

Följ oss och se vad andra tycker

 

Håll dig uppdaterad på vad som händer hos oss och på Söder! Fyll i din e-postadress nedan för att få vårt nyhetsbrev.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse